HLR-Utbildning
Onlineutbildning / Självstudier

HLR-Utbildning

Att ha god kunskap i hjärt- och lungräddning kan rädda livet på en medmänniska. Undersökningar visar att kunskapen kring HLR runtom i landet är väldigt varierande och bristen på kunskap kan vara en anledning att du blir passiv istället för att agera om ett plötsligt hjärtstopp sker i din närhet. I denna utbildning får du lära dig allt det viktiga som behövs för att förbereda dig om du behöver ingripa vid ett plötsligt hjärtstopp.

Giltighet
Rek. 2 år
Förkunskaper
Krävs inga
Utbildningsbevis
Digitalt + fysiskt
295 kr
Lägg till 9 st och spara 295 kr
+100 kr

Går att registrera hos ID06

Vi är ackrediterad ID06-registrator så det finns möjlighet att få sitt resultat registrerat i ID06s databas

Läs mer

Ansök stöd hos AFA

Vi är godkända utbildare hos AFA, vilket gör er berättigade att ta del av stödet om ni uppfyller deras krav.

Läs mer

Utbildningsbevis direkt

Påbörja kurs efter köp och få utbildningsbevis direkt efter avklarat slutprov. Fysiskt utbildningsbevis skickas med posten.

Läs mer

Kursbeskrivning

Utbildning som räddar liv

HLR-utbildningen förbereder och lär dig hur du ska agera om ett plötsligt hjärtstopp eller medvetslöshet inträffar av en annan anledning hos en person i din närhet. Enkelt sagt är detta livsviktig kunskap som kan rädda livet på en medmänniska. Att vara förberedd och veta hur du ska agera i en sådan här situation är av yttersta vikt då tidsaspekten kan vara den avgörande skillnaden mellan liv och död.

Ett plötsligt hjärtstopp är en oerhört traumatisk upplevelse för alla inblandade. Har du god kunskap i hur du ska agera kommer du känna dig något mer bekväm i situationen och chansen för den drabbade personen att överleva ökar med din kunskap.

Denna utbildning täcker upp allt som är viktigt att känna till när det kommer till hjärt- och lungräddning. Bland annat med vilka tidiga tecken du kan identifiera ett kommande hjärtstopp, hur du larmar SOS på effektivt sätt, hur du genomför hjärt- och lungräddning, inblåsningar och hur du använder en hjärtstartare.

Målgrupp

Kursen är lämplig för alla personer, oavsett yrkesgrupp och intressen. Kunskap i hjärt- och lungräddning är viktigt för varje enskild individ. Ett plötsligt hjärtstopp kan inträffa hos en person du möter på en promenad i skogen, i affären eller på arbetsplatsen. Var som helst helt enkelt.

Varför är kursen viktig?

Tiden är av yttersta vikt om en person förlorar medvetandet. Med god kunskap ökar sannolikheten att du gör ett så effektivt ingripande som möjligt. Dessutom ökar kunskap chansen att du ingriper över huvud taget istället för att bli rädd och passiv. Du kan aldrig vara helt förberedd för denna typ av situation, men en utbildning ger dig en god grund att stå på.

Lagar och regler

Det finns inga lagar eller regler som säger att du måste ha denna kunskap, dock är det rekommenderat att alla går en utbildning av denna typ samt repeterar sina kunskaper vartannat år.

En vanlig missuppfattning är att det krävs utbildning för att få använda en elektrisk hjärtstartare, vilket inte stämmer. Hjärtstartare är skapade och designade på ett sätt som gör att de inte går att använda felaktigt. Exempelvis om den medvetslösa personen har en hjärtrytm där den inte är i behov av en elektrisk chock, kommer ingen att delas ut. Dessutom får du hela tiden instruktioner av hjärtstartaren hur du ska agera.

Trots att det inte är ett utbildningskrav är det uppenbart att kunskap och förståelse leder till ett snabbare och mer effektivt ingripande. Dessutom gör en HLR-utbildning att du skulle känna något mindre obehag i en väldigt traumatisk situation.

Onlineutbildning i HLR

Att utbilda sig online är både smidigt och tidseffektivt. Vi har tagit fram en utbildningsportal som gör lärandet intressant och interaktivt. Att utbilda sig online kommer med många fördelar, inte minst att det är tids- och kostnadseffektivt då utbildningen går att göra när det passar dig bäst samt att du kan ta del av kursmaterialet i din egen takt och därmed säkerställa att du förstår alla delar innan du går vidare. Din progress i kursen sparas kontinuerligt så att du kan göra den uppdelad på flera tillfällen.

Utbildningsbevis

Efter avslutad kurs utfärdas ett fysiskt utbildningsbevis som skickas hem till kursdeltagaren via post. Dessutom utfärdas ett digitalt utbildningsbevis som går att se och ladda ned från kursportalen direkt efter avslutad kurs. Vi är dessutom ackrediterad ID06-registrator så det finns möjlighet att få sitt resultat registrerat i deras databas efter slutförd kurs.

HLR-utbildningens giltighetstid

Det finns inget hårt krav som specificerar hur ofta en HLR-utbildning ska genomföras, men det finns rekommendationer. HLR-rådet rekommenderar att man vartannat år genomför en fullständig HLR-utbildning eller åtminstone en repetitionsutbildning inom HLR.

Demo

Om ni vill försäkra er om att vår utbildning och utbildningsportal håller den nivå vi påstår kan ni kontakta oss för en kostnadsfri demo så ni kan prova på innan ni genomför ert köp.

Frågor och funderingar

Om det är något ni undrar får ni gärna kontakta oss på [email protected] så ska vi göra vårt yttersta för att svara på era frågor och hjälpa er.

Kursinnehåll

Denna kurs sammanfattas i följande områden

Medvetandekontroll
Andningskontroll
Stabilt sidoläge
Att larma rätt
Bröstkompressioner
Inblåsningar
Luftvägsstopp
Hjärtstartare
Teoriprov